Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Berka táncház, TARSOLY ZENEKAR LEMEZBEMUTATÓ


Fonó Budai Zeneház

2020. április 3. 19:00

A citera, a tambura, a koboz, mint rég nem látott rokonok találkoznak a Pengetős Trió muzsikájában és bőven van mit megbeszélniük egymással. A koncertet a Berka együttes moldvai és vonós táncháza követi.

Berka táncház, Pengetős Trió lemezbemutató

A citera, a tambura, a koboz, mint rég nem látott rokonok találkoznak a Pengetős Trió muzsikájában és bőven van mit megbeszélniük egymással. Rokon hangszerek szólalnak meg, a formáció programja mégis rendkívül egyedi, amelynek alapja e három hangszer eddig jószerével ismeretlen együtthangzása. Repertoárjuk az autentikus népzenére épül, amelyet nyitottan, kreatívan és alázattal gondolnak újra, formálnak saját képükre. Muzsikájukat a virtuozitás, innováció és tradíció egyaránt jellemzi.
Az Este nálunk címválasztás az általuk képviselt kamarazenei hangzás meghittségére, családias jellegére utal. A felvett zenei anyag az elmúlt évek munkájának, zenei élményeinek, koncertjeinek köszönhetően a kezük alatt kristályosodott ki, és bár egyes számok szinte a zenekar alapításával egyidősek, vannak olyanok is, amelyeket egyenesen a felvételre készítettek. Az instrumentális virtuóz táncdallamok mellett egyenlő arányban kapott helyet a lírai, vokális megszólalás is, amelyet a gondos és igényes szöveg- és dallamválasztás jellemez.

„Bár ez a három hangszer a hagyományos kultúra keretein belül – minden bizonnyal – nem találkozott egymással, ennek ellenére mi megpróbáljuk elképzelni ezt a kivételes helyzetet, és megőrizve hangszereink egyedi játékstílusát, egységes hangzásvilágot alakítunk ki.”

A citera a Kárpát-medencében általánosan elterjedt, ismert hangszer, míg a koboz és a tambura ennél specifikusabb. A koboz elsősorban a moldvai, bukovinai dallamokat és a keleti hangzásvilágot képviseli, a tambura pedig a délszláv népzenei elemeket jeleníti meg.

A koncert közreműködői:
Berta Alexandra – citera, ének
Csenki Zalán – koboz
Horváth Bálint – tambura, ének
Guessous Majda Mária - saz, ének
Boros Gerzson - doromb, darbuka, csörgő
Csasznyi Imre - tambura, ének
Réti Benedek - harmonika

A koncertet a Berka együttes moldvai és vonós táncháza követi.

20:30 Berka táncház

Immár tizenegyedik éve tartja rendszeres táncházát a Fonóban minden második pénteken a Berka együttes. Két teremben párhuzamosan zajlik a táncház: a nagyteremben moldvai, az előtérben vonós táncházat tartunk. Várunk Téged is sok szeretettel, akár táncolni szeretnél, akár csak a muzsikát akarod élvezni!